Wisconsin's herstel

Vorige week is Wisconsin ’s avond laat uit de kennel gesprongen toen we de honden aan het inladen waren om te gaan trainen. Daardoor kwam hij klem te zitten met zijn rechter achterpoot. Ondanks dat Wisconsin erg mankte, mochten we wel zijn poot betasten. Toch vertrouwden we het niet en besloten we om een bezoek te brengen aan de dierenarts. Bij de dierenarts hebben we 5 röntgen-foto’s gemaakt. Op 1 foto was een kleine afwijking te zien, waarop leek dat Wisconsin last had van een scheur in zijn enkel. Wisconsin zijn poot werd in steunverband gezet en een week later zou het beter moeten zijn. 1 week later hadden we te maken met zelfs een verslechtering! Wisconsin zakte zonder steunverband continu door z’n enkel. Na een gesprek met 2 dierenartsen hebben we besloten door te gaan naar een specialist en zijn we met Wisconsin terecht gekomen bij “de Tweede Lijn”, 1 van de beste klinieken van Nederland. Gespecialiseerd centrum voor Orthopedisch problematiek (aanrader!).
 
De volgende dag konden we direct terecht bij “de Tweede Lijn” en hier werd duidelijk dat Wisconsin last had van zijn middenvoetsbeentjes, welke losgescheurd waren (Hyper Extensions Verletzung/ Tarsometatarsale Subluxatie). Dit zijn kleine gewrichtjes in de enkel van de hond die geen functie meer hebben als gewricht, zij kunnen namelijk voor maximaal 2% bewegen wat nihil is. Deze gewrichten zijn volkomen nutteloos en zijn een erfenis van de evolutie. Aan deze gewrichtjes zit kraakbeen, op die plek was het bij Wisconsin afgescheurd. Kraakbeen heeft als nadeel dat het niet (goed) aan elkaar kan groeien! Voor dit probleem is slechts 1 oplossing, een operatie waarin het kraakbeen uit de gewrichtjes wordt geslepen, wat weer opgevuld wordt met beenmerg dat uit de schouder van Wisconsin gehaald is. Op het bot wordt vervolgens een metalen plaat met schroeven geplaatst, wat als functie heeft om de gewrichten en beenmerg bij elkaar te houden. Op deze manier groeit het bot volledig aan elkaar vast en is het met 9 tot 12 maanden volledig hersteld. Deze methode heeft een hoge succes garantie, dat er voor Wisconsin voor zorgt dat hij volgend jaar weer mee kan doen met de sport.
 
Wisconsin is vandaag geopereerd en heeft een plaat met 12 schroeven in zijn poot en gelukkig is de operatie succesvol afgerond! Nu gaan we werken aan een snel herstel, zodat Wisconsin volgend jaar weer mee kan trainen!